5.11 Tactical Taclite Pro Pants

Jag verkar ha en förmåga att skaffa arbeten med mycket variation, där jag på förhand inte vet om jag behöver sitta still hela dagen eller om jag ska ut och röra på mig och i vilken form. Detta har satt en hel del press på min garderob. Det ideala byxorna för ändamålet enligt mig ska ha ordentliga fickor, sitta bra,

När jag tittar på fakturan som säger att jag beställde de här byxorna i Oktober 2017 har jag ärligt talat lite svårt att tro det. Det känns som jag alltid burit de här byxorna; desto mer så efter att jag började på mitt nuvarande jobb där jag bär dem nästan dagligen. Trots det märks det knappt på byxorna. De ser fortfarande lika obrydda ut över användningen som dagen jag köpte dem – kanske bara lite mindre glansiga. Tidigare har jag även burit ett par i Tundra och de användes minst lika mycket av samma anledningar och det tog fem år för det paret byxor att slitas ut till den grad att jag inte bär dem utomhus. Det innebär inte att jag slutat använda dem; de används fortfarande inomhus.

De har varit med mig från kontorsjobb på Greenpeace till fotografarbetet på Skansen och min nuvarande anställning på en skola där mina dubbla roller som IT Tekniker och Vaktmästare kräver ett plagg som fungerar lika bra oavsett om jag sitter ner eller om jag måste gå ut och fixa någonting. Det måste finnas diskreta fickor som fungerar för det jag behöver ha med mig och det ska gärna se snygga ut. Taclite Pro uppfyller alla dessa krav.

Det verkar som att plagget inte har något annat än fickor. Du har två fickor på framsidan och två fickor på baksidan i midjehöjd. Dessa fickor är förhållandevis djupa och håller nycklar, plånbok och annat du kan tänkas behöva ha i dem utan problem. Detta gäller också för fickorna på baksidan men behöver du sitta ner begränsas vad du kan ha i dem. Själv brukar jag ha papper i just de fickorna och ha nödvändigheter framtill. Under huvudfickorna så finns det två mindre fickor avsedda för mindre detaljer som verktyg, magasin eller motsvarande.

Fickan till vänster är avsedd för din mobiltelefon även om de moderna telefonerna är lite väl stora så går de ner utmärkt i fickan. Fickan till höger är mer till för verktyg, pennor eller motsvarande som inte kräver så mycket plats och jag brukar haka fast min 5.11 LE / EMT Multitool i den så att den är gripbar närhelst jag behöver den. Slutligen finns det två stycken fickor på benen som är av det lite större formatet. Som vi alla vet går första hjälpen ner i höger benficka vilket lämnar vänster för vad du nu vill ha i det.
Min erfarenhet av dessa fickor i synnerhet och byxor i allmänhet är nästan uteslutande positiv. De finns i många olika längder och midjemått så det är förhållandevis lätt att hitta ett par som känns nästan skräddarsydda för dig, de är med tanke på livslängden billigare än sina konkurrenter och bekvämligheten gör dem till ett utmärkt alternativ i situationer där du behöver mer fickor men inte nödvändigtvis behöver snickarbyxor. Att de fungerar för mycket annat också är enbart positivt och när jag skulle köpa nya Shorts till sommaren var det inte ens en fråga vilken sort jag skulle köpa.

Hade jag haft en oändlig klädbudget hade jag enbart burit dessa byxor tillsammans med 5.11 Pikétröjor och allt jag hade varierat på jobbet skulle varit färgerna. Det får duga som vittnesmål över hur mycket jag värderar de här byxorna och jag tycker aldrig att jobbet fungerar lika bra de dagar som jag måste bära någonting annat. Letar du dessutom bälte kan jag rekommendera SnigelDesigns Styva Byxbälte som i svart fungerar till dessa byxor oavsett färg.