Om Logement.se

Logement.se syfte är att publicera texter inom ämnena Skytte, Militaria, Airsoft och underättelseväse, främst genom recensioner av produkter och böcker inom ovanstående ämnen men även artiklar som avhandlar studiebesök, guider och andra relaterade ämnen.

Logementet drivs av Jonathan Lundkvist som skrivit samtliga recensioner och artiklar på sidan. Med författarens mer än tolv års erfarenhet av Airsoftvapen är avsikten med logementet främst att underlätta för såväl gamla och nya spelare vilka som är värda att köpa och vilka som bör undvikas.

Om du har några frågor, önskemål på produkter att recensera, konstruktiv kritik, artiklar du skulle vilja se eller något liknande så tveka inte att kontakta sidan antingen via fliken ”Kontakt”, genom en kommentar på texten det gäller eller via sociala medier.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vad är dina riktlinjer för recensioner?
Något jag aldrig viker ifrån gällande mina recensioner – oavsett om det gäller böcker, airsoft eller något annat – är att jag alltid ska säga min ärliga åsikt och ta med alla detaljer jag finner relevanta. Jag ska också så långt det är möjligt skilja på vad jag vet och vad jag tror.

Vidare skall jag ha brukat produkten, läst boken etc. Mer specifikt gällande airsoftvapen så innebär det att jag måste ha tagit med dem ut på ett spel; man får ofta lära sig mer om hur något beter sig tio minuter in i ett spel än ändlösa timmar hemma under kontrollerade förhållanden. Slutligen accepterar jag inte recensionsexemplar där det uttrycks eller är underförstått att jag ska tona ner produktens brister.

För att recensionen skall vara så rättvis som möjligt för alla inblandade så recenseras enbart nya produkter ur lådan. Begagnade, trimmade eller modifierade vapen recenseras inte.

Varför behandlar du aldrig internals i dina recensioner?
Det är av två skäl. För det första tycker jag inte att jag ska behöva det. Min målsättning att att testa hur nya vapen fungerar ur lådan – antingen fungerar det felfritt eller så gör de inte det. För det andra har jag aldrig lärt mig att mecka och ta isär ett vapen och att överlåta detta åt någon annan skulle vara att behöva ta ansvar för någon annans kunskap. Slutligen anser jag att om jag eller någon annan tar isär ett vapen och sätter ihop det igen recenseras inte längre vapnet ”ur lådan” – arbetet kan ha påverkat både tillförlitlighet och prestanda.

Kan du recensera X?
Det skadar aldrig att skicka in förfrågningar men jag kan aldrig lova någonting. Jag brukar dock neka erbjudanden att bli lånad vapen för recension av privatpersoner – dels för att jag inte vet om de är nya ur lådan och dels för att jag inte kan garantera att jag lämnar tillbaka dem i samma skick som jag tog emot dem i.

Böcker är mer troligt att jag kan uppfylla förfrågningar eller ta emot tips om, så länge böckerna ifråga faller under sidans ämnen.

Datorspel recenseras enbart i undantagsfall och där tar jag inte emot tips eller förfrågningar. De väljs på andra grunder.